0225 Eat Japanese-Peruvian Food 6 Meters Under the Sea
When Japanese migrants began arriving for a new life in Peru in the late 19th century, they did what many migrants do — they brought flavors with them from home.
These flavors, and their cooking techniques and ideas, led to a cuisine that became known as "Nikkei." This is also the name for Japanese migrants who go to live in other countries outside of Japan.
Nikkei food is a blend of Peruvian and Japanese cuisines that is now enjoyed around the world. It's eaten in cities from New York to Lima, and from Tokyo to Cape Town.
And it can now also be enjoyed underwater!
That's right — a hotel in the Maldives has created what it calls the "world's first" underwater Nikkei menu!
Of course, it's not surprising that this has never been done before — there aren't very many underwater restaurants around the world.
The hotel, called Niyama Private Islands Maldives, is offering a five-course tasting menu at its undersea restaurant, Subsix.
It includes ceviche made with scallops and a tartare made with a fish called wahoo, while there are sake and wine to drink.
Created by the restaurant's French chef, the menu is available for two-and-a-half hours per day, at a cost of $250 per person.
It's not cheap, but nothing about this experience is. Visitors will have to get to the Maldives first, then travel to the restaurant by speedboat!
The restaurant is 6 meters below the surface of the Indian Ocean, which is why it's called "Subsix."
It's hard to say what those first Japanese migrants, who made simple, tasty food from the products around them, would think about this high-end dining experience!
19世紀後半、日本人移住者が新しい生活のためにペルーに移住し始めた時、彼らは多くの移住者と同じように、故郷の味を持ち込んだ。
これらの味と彼らの調理法やアイデアは、「ニッケイ」として知られるようになった料理につながった。 これは日本以外の国に住む日本人移住者の呼称でもある。
ニッケイ料理はペルー料理と日本料理を融合したもので、現在では世界中で楽しまれている。 ニューヨークからリマ、東京からケープタウンまで、さまざまな都市で食べられている。
そして今、水中でも楽しむことができる。
そう、モルディブのホテルが「世界初」と称する水中ニッケイメニューを考案したのだ。
もちろん、これがこれまで実現しなかったのは驚くに値しない。世界中に水中レストランはあまり多くないからだ。
ニヤマ・プライベート・アイランズ・モルディブというこのホテルは、サブシックスという海中レストランで5コースのテイスティングメニューを提供している。
ホタテのセビーチェや、ワフーという魚のタルタルなどがあり、飲み物には酒やワインがある。
同レストランのフランス人シェフが考案したこのメニューは、1日のうち2時間半の間で提供され、料金は1人250ドルだ。
安くはないが、この体験自体どれも安くはない。 観光客はまずモルディブに行き、その後スピードボートでレストランまで移動しなければならない。
レストランはインド洋の海面下6メートルにあるため、「サブシックス」と呼ばれている。
身の回りの食材を使ってシンプルでおいしい料理を作っていた最初の日本人移住者が、この高級な食事体験をどう思うかは分からない。