In some parts of the world, like the US, tipping in restaurants and bars isn't just normal, it's expected. In other countries, you don't have to tip but it's nice to do if the service has been very good.
And then there are some countries where tipping just isn't a part of the culture.
This includes Japan, where a tip may even be refused, much to the surprise of the tourist offering it. However, a Japanese business has sparked debate by putting tip boxes in its restaurants.
A photo taken in a Gyukatsu Motomura — a shop known for its beef cutlets that has 24 restaurants in Japan — has been shared online showing a plastic tip box by its cash register. The box says, "Tip Box. Thank you!!" in English, and looks to be full of 1,000 yen and $5 bills.
SoraNews24 writes that Gyukatsu Motomura actually put tip boxes in all of its restaurants in February 2024, except for those where the managers of the buildings the restaurants were in wouldn't allow them. It says it did this because foreign visitors kept trying to give tips to staff.
This was a problem because income tax would need to be paid on those tips. Japanese businesses usually file taxes for their workers, and Gyukatsu Motomura decided using a tip box would make it easier to manage those taxes.
Some people online have said that the tip boxes are a good way for businesses to make more money from the increased tourism Japan has seen recently. Others, however, worry that tourists giving tips could make tipping normal and affect dining culture in Japan.
米国などの世界の一部の地域では、レストランやバーでチップを渡すのは単に普通のことではなく、期待されていることだ。 他の国では、チップを渡す必要はないものの、サービスが非常に良かった場合にそうするのは良いことだ。
そして、チップを渡す文化自体が根付いていない国もある。
これには日本も含まれ、そこではチップを断られることさえあるかもしれず、渡した観光客はとても驚く。 しかし、日本のある企業が店舗にチップ箱を設置し、論議に火を付けた。
日本で24店舗展開し、牛かつで知られる店「牛かつ もと村」で撮影された写真がネット上で共有された。レジの横にプラスチック製のチップ箱が写っている。 箱には「Tip Box. Thank you!!」と英語で書かれており、1,000円札や5ドル札でいっぱいのように見える。
ソラニュース24によると、「牛かつ もと村」は実際には2024年2月に、建物の管理者が許可しなかった店舗を除き、すべての店舗にチップ箱を設置したという。 これを行ったのは、外国人観光客がスタッフにチップを渡そうとすることが続いたからだ、と述べている。
チップには所得税がかかるため、これは問題となっていた。 日本の企業は通常、従業員の税金を申告するが、「牛かつ もと村」はチップ箱を使うことで、税金の管理が容易になると判断した。
ネット上では、近年日本で見られる観光客の増加に伴い、チップ箱は企業がより多くの収益を得るための良い方法だと述べる人もいた。 しかし、観光客がチップを渡すことでチップが普通になり、日本の食文化に影響を与える可能性があることを懸念する人もいる。
'25영어기사 > 05' 카테고리의 다른 글
0531 Tokyo to Waive Water Fees to Beat Summer Heat (0) | 2025.05.31 |
---|---|
0530 How to Deal with a Toxic Workplace Without Quitting (0) | 2025.05.30 |
0526 Half of Young Brits Would Prefer Life Without Internet (0) | 2025.05.26 |
0522 How AI Is Changing the Way We Write (0) | 2025.05.22 |
0521 Remote Workers Feel Focused but Stressed: Survey (0) | 2025.05.21 |